Őri Zoltán

dec 02

Őri Zoltán

Alapszervezeti vezető a S.E.G.A. Hungarynél (Starters E-Components Generators Automotive Hungary, Miskolc)

Őri Zoltánnak hívnak, 36 éves vagyok, a párommal és két fiúgyermekemmel Miskolcon élek.
Végzettségemet illetően Fémipari Minőségbiztosítási technikus vagyok.
2002-ben kezdtem dolgozni a Diósgyőri Acélműben, mint ultrahangos anyagvizsgáló, majd 2004-ben egy rövid Shinwa Hungary Precíziós Kft.-nél tett kitérőt követően csatlakoztam a Bosch cégcsoporthoz.
12 évvel ezelőtt léptem be a szakszervezetbe. Közel 6 évvel ezelőtt az alapszervezet egyik vezető tisztségviselőjévé választottak. A szakszervezettel egyidejűleg 9 évig az üzemi tanácsban is aktív szerepet vállaltam, melynek másfél évig az elnöke is voltam.
Az elmúlt években a Vasas Szakszervezetben folytatott tevékenység ellaposodott, a megújulás lehetőségét az Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezetében látom, ezért alapítóként csatlakoztam a szervezethez. Ez az új szervezet politikailag független, és minden munkavállaló érdekeit egységesen képviseli mind jogi, mind anyagi téren. Hiszem, hogy csak akkor érhetünk el eredményeket, ha megvan az összefogás a fizikai és a szellemi állomány részéről is.
Célom egy erős, önfenntartó alapszervezet létrehozása, mely sikeres a hétköznapokban, a bértárgyalásokon, és rövid időn belül kollektív szerződés kötésére is jogosult lesz. Példát szeretnék mutatni a régió többi munkáltatójának is, hogyan lehet sikeresen képviselni a dolgozók érdekeit, a versenyképesség megtartásával, és a kölcsönös tisztelet megadásával.