Fridrik István

dec 02

Fridrik István

Alapszervezeti vezető a RBHM-nél (Robert Bosch Energy and Body Systems, Miskolc)

Nevem Fridrik István, 48 éve születtem Miskolcon, ahol családommal gyerekkorom óta élek. Gyermekeink 28, 26 és 15 évesek.
2007 júniusában kezdtem a Boschban dolgozni. Azóta a karbantartáson dolgozom zavarelhárító technikusként.

Belépésem óta szakszervezeti tag vagyok. 6 éve vagyok vezetőségi tag a Vasas alapszervezetben.
2013 óta az üzemi tanács tagja vagyok, 2016 –ban, a szétválásig az üzemi tanács egyik helyettes vezetője is voltam. Az idei választáson az üzemi tanács elnökévé választottak.
Jelenleg az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetéhez tartozom alapító tagként és az RBHM alapszervezeti vezetőjeként tevékenykedem.
Az új szervezet létrehozásában azért vettem részt, mert célom a munkavállalók érdekeinek minél jobb képviselete. Ezt a hatvani szervezettség és az ott elért eredmények már bizonyították. Az új szervezetben több és hatékonyabb segítséget kapunk mind stratégiai, mind munkajogi területen, valamint a dolgozók képzésével kapcsolatban is. A vezetőség lendületes és profi szakértőkkel veszi fel a harcot napjaink kihívásaival.
Hiszem, hogy a kereseteket közelebb lehet és kell vinni az európai átlaghoz, és mi is megérdemeljük a megfelelő életminőséghez szükséges béreket.
Célom, hogy a dolgozók bevonásával eredményes bértárgyalást folytassunk és jövőre kollektív szerződésben is rögzítsünk sok fontos munkafeltételt, akár példaként tekintve a hatvani Boschban már elért eredményekre is. A vállalati bérek a központi gazdálkodástól függenek, ezek emelését nálunk csak erős összefogással és határozott fellépéssel érhetjük el.
Ehhez szeretném kérni minden dolgozó támogatását, aki szeretné, hogy a helyzete jobb legyen.